Британські вчені стверджують, що бегемоти вміють літати

Аналіз показує, що бегемоти відривають усі чотири ноги від землі одночасно, коли біжать.

Дослідники з Королівського ветеринарного коледжу у Великій Британії довели, що бегемоти здатні літати. Як пише The Guardian, аналіз відео показав, що бегемоти відриваються від землі одночасно всіма чотирма ногами в 15% випадків, коли мчать на повній швидкості.

Це відкриття заповнює прогалину в наукових знаннях і ставить бегемотів десь між слонами та носорогами з погляду «спортивної майстерності». Дослідники доходять висновку, що, на відміну від інших великих ссавців, бегемоти зазвичай дотримуються руху риссю, незалежно від швидкості, з якою вони рухаються, але можуть під час швидкого бігу злітати в повітря.

Інші великі наземні тварини пересуваються інакше. Слони рухаються однаково навіть на великій швидкості та ніколи повністю не відриваються від землі. Носороги ж можуть ходити, бігти риссю і навіть галопом.

«Це важливо для розуміння того, що значить бути великою твариною і пересуватися суходолом», – каже Джон Гатчінсон, професор еволюційної біомеханіки, який керував дослідженням. Ця робота також допомагає дослідникам зібрати воєдино еволюцію пересування великих наземних тварин, починаючи з гігантських динозаврів.

Більше публікацій за темою