Вчені відкрили новий вид медуз

Вони спливають на поверхню вночі.

Вчені з Флориди – Пітер Шухерт і Річард Коллінз – відкрили новий вид гігантських медуз. Для цього їм довелося протягом кількох років здійснювати нічні занурення з аквалангом у районі Палм-Біч біля берегів Гольфстріму. Загалом вони пірнали під воду 91 раз, пише Miami Herald.

Під час занурень вчені шукали маленьких істот, які мешкають на великій глибині й спливають на поверхню тільки вночі, тому їх важко знайти. Шухерт і Коллінз змогли зробити серію фотографій різних видів медуз великим планом, а потім відібрали зразки для виділення ДНК.

У результаті фахівці ідентифікували новий вид медуз під назвою Zancleopsis grandis. Miami Herald зазначає, що виявлена тварина вважається відносно великою, оскільки розмір її тіла становить 2,5 см заввишки, а довжина щупалець, які вкриті унікальними гігантськими цибулинами, – близько 5 см. Форма тіла Zancleopsis grandis також змінюється під час руху, але в нерухомому стані вона довга і вузька, пише видання.

Шухерт уточнив, що попри відмінність від звичайних медуз за розміром, вид Zancleopsis grandis також використовує реактивну тягу для пересування по воді. При цьому, за словами Коллінза, на відміну від багатьох медуз цей вид не світиться в темряві.

Більше публікацій за темою