У Таїланді відкрили новий вид змій із зубами-кинджалами

Мисливці за рептиліями відкрили в Таїланді новий вид змій з «кинджалоподібними» іклами. Вони також мають луску на черевці, яка сильно виступає, що дає змогу підійматися по вертикальних скелях.

Новий вид виявили у важкодоступних вапнякових карстових печерах. За словами експертів, змія прекрасно пристосувалася до життя в суворих умовах. Їй присвоїли назву «печерна змія Кукрі» або Oligodon speleoserpens.

Учасники експедиції помітили змію, коли та дерлася на 15-метрову кручу. Спостереження показали, що цей вид харчується виключно яйцями рептилій.

Здебільшого печерна змія Кукрі віддавала перевагу яйцям двох місцевих видів геконів, Cnemaspis і Cyrtodactylus, які також пристосувалися до життя в кам’янистій місцевості.

Печерна змія Кукрі

Вченим вдалося зловити три екземпляри змії. Згідно з їхнім описом, Oligodon speleoserpens має світло-коричневе тіло, світлішого відтінку біля голови та з чорною облямівкою навколо окремих лусочок, повідомляє Vertebrate Zoology.

Експерти припустили, що глибоко в печерах можуть мешкати інші особини цього виду. У вивченні Oligodon speleoserpens узяли участь представники Московського державного університету імені М.В. Ломоносова та Мічиганського університету.

Більше публікацій за темою