В Японії вперше за 110 років відкрито новий вид квітів – Lilium pacificum

Ботаніки з Кіото та Осаки виявили новий вид японських лілій.

Ботаніки з Кіотського університету та Столичного університету Осаки спільно оголосили про важливе відкриття – новий дивовижний вид японських лілій. Фахівці дали йому назву Lilium pacificum, – повідомляє Asia Research News.

Цей вид став першим, який був виявлений у країні за останні 110 років. Рідкісний Lilium pacificum росте виключно в берегових зонах острова Хонсю, що омивається Тихим океаном. Особливістю квітки стало її листя, яке вигнуте у формі мальовничих кігтів.

Основною метою ботаніків під час вивчення нового виду було розкриття еволюційної історії лілій. До цього було відомо лише про чотири таксономічні групи, але вчені припускали, що їх має бути більше. Шляхом збору та подальшого аналізу різноманітних зразків лілій з усієї Японії, включно з генетичними дослідженнями, вдалося довести цю гіпотезу.

«Результати нашої великої роботи переглядають прийняту класифікацію, додаючи восьму таксономічну групу, включно з відкриттям Lilium pacificum – перший новий вид японських лілій за останні 110 років», – зазначено в науковій публікації.

Вчені дійшли висновку, що сім із восьми таксономічних груп є ендеміками Японії, кожна з яких адаптувалася до свого екологічного оточення – чи то узбережжя, чи то гірські райони, володіючи унікальними особливостями.

Новина про новий вид лілій в Японії стала ще одним підтвердженням багатства і різноманіття рослинного світу нашої планети.

Більше публікацій за темою