Презентовано найшвидший серійний електрокар у світі

Автомобіль може розігнатися до 100 км/год за 1,81 секунди.

Компанія Rimac, хорватський виробник автомобілів, представила нову екстремальну версію свого електричного суперкара – Rimac Nevera R. Як повідомляється на офіційному сайті виробника, це найшвидший серійний електромобіль у світі.

Презентація Rimac Nevera R відбулася в Монтереї, США, під час ретрошоу. Виробництво моделі буде обмежене 40 екземплярами, а вартість кожного становитиме 2,53 млн євро.

Нова модель оснащена чотирма електромоторами, які сукупно розвивають потужність 2107 кінських сил. Це робить Rimac Nevera R найпотужнішим електромобілем у світі. Автомобіль здатний розігнатися до 100 км/год за 1,81 секунди, а його максимальна швидкість сягає 412 км/год.

Хоча ці показники залишилися незмінними порівняно з попередньою версією, новий Rimac Nevera R демонструє кращі результати в розгоні до 200 і 300 км/год – 4,38 і 8,66 секунди відповідно.

Інженери компанії зменшили вагу автомобіля на 35 кг до 2277 кг завдяки використанню меншої батареї місткістю 108 кВт∙год та новому капоту з карбону. Крім того, модель отримала вдосконалені карбоново-керамічні гальмівні диски та спеціальні шини Michelin Pilot Sport Cup 2.

Суттєвих змін зазнала аеродинаміка автомобіля. Модифікований обвіс і велике антикрило створюють до 400 кг притискної сили на швидкості 350 км/год, що забезпечує кращу стабільність на високих швидкостях. Також було змінено дизайн передньої частини автомобіля та переналаштовано систему повного приводу і рульового управління.

Більше публікацій за темою