Ілон Маск відправить п’ять непілотованих кораблів на Марс

Від успіху місій залежать терміни висадки людей на Червоній планеті.

Заснована Ілоном Маском компанія Space X планує запустити близько п’яти непілотованих космічних місій Starship через два роки. Про це Маск заявив на своїй сторінці в соцмережі X (колишній Twitter). Терміни першого польоту до Червоної планети зорельотів з екіпажем залежать від того, як пройдуть непілотовані місії.

У разі успіху люди вирушать до Марса вже через чотири роки, вважає Маск. А в разі виникнення проблем запуск відкладуть ще на кілька років.

Раніше цього місяця Маск уже говорив про те, що кораблі Starship запустять у бік четвертої планети від Сонця через два роки, коли відкриється наступне трансферне вікно між Землею і Марсом, нагадали в Reuters. В агентстві також додали, що Маск змінював терміни запуску Starship.

Наприклад, на початку року він говорив, що космічний корабель без екіпажу на борту приземлиться на Червоній планеті протягом п’яти років, а люди вперше зможуть здійснити висадку на Марс протягом семи років.

Reuters уточнює: Маск розраховує створити новий багатоцільовий космічний корабель, який би зміг доправляти вантажі та людей на Місяць наприкінці цього десятиліття і зрештою полетіти на Марс.

Більше публікацій за темою