У Китаї винайшли технологію для заряду електрокарів за 11 хвилин

Zeekr винайшла акумулятор для автомобіля, що заряджається за рекордні 11 хвилин.

Китайський автовиробник Zeekr розповів про рекордну технологію зарядки електрокарів. На це звернуло увагу видання Electrek.

Під час презентації, запис якої зберігся на платформі Bilibili, представники Zeekr анонсували, що їхні автомобілі можна буде зарядити на 80 відсотків лише за 11 хвилин. Технологія пов’язана з випуском нових літій-залізо-фосфатних (LFP) акумуляторів.

Нові батареї також зможуть забезпечити кращу продуктивність зарядки в екстремальних умовах. Так, при температурі до -10 градусів батарея зможе зарядитися з 10 до 80 відсотків всього за 30 хвилин. Це стало можливим завдяки вдосконаленій системі управління акумулятором (BMS).

Нові батареї LFP з’являться в автомобілях Zeekr 007. У компанії уточнили, що рекордна швидкість зарядки буде актуальною при використанні зарядних станцій V3. У корпорації зазначили, що встановили вже 500 подібних станцій. До 2026 року автоконцерн має намір поширити по всьому Китаю 10 тисяч швидких зарядних станцій.

За словами журналістів медіа, китайська компанія GAC-Aion задовго до Zeekr заявила, що її батарея зможе заряджатися за вісім хвилин. Це сталося ще 2021 року, проте технологія, очевидно, не стала масовою.

Більше публікацій за темою