У Франції створюють електромотоцикл з подвоєною безпекою

Французька некомерційна Асоціація SIREMS почала розробку незвичайного електричного триколісного мотоцикла під назвою Kairos. Він оснащений двома унікальними системами безпеки під час проходження поворотів, зазначає New Atlas.

На відміну від більшості триколісних електромобілів, у яких два колеса розташовані спереду для кращої стійкості на поворотах, у цього транспортного засобу вони розташовані ззаду.

Безпеку Kairos забезпечують спеціальні рухомі елементи MLE по обидва боки переднього колеса. Під час маневрів клиноподібні панелі нахиляються на той самий кут, що й задні колеса, коли машина входить у поворот. З внутрішньої сторони MLE оберігає машину від контакту з дорогою, а з зовнішньої виступає противагою.

Крім того, якщо Kairos все ж почав завалюватися, MLE не допустить повного перекидання. Ба більше, цей елемент корисний і під час зіткнень – він здатний поглинути частину енергії удару.

Друга система безпеки базується на використанні програмованого утримувального пристрою PRD – панелі клиноподібної форми, на яку водій злегка спирається грудьми під час їзди.

Під час лобового удару вона згинатиметься, поглинаючи інерційні сили, які прагнуть викинути водія вперед. Якщо ж швидкість руху така, що апарат все ж перекинувся вперед, при відриві задніх коліс від дороги PRD вимкнеться автоматично.

За словами засновника Асоціації SIREMS Філіпа Жирарді, Kairos буде представлений широкій аудиторії в першому кварталі 2025 року, а поява комерційної його версії на ринку можлива не раніше 2028 року. Приблизна вартість мотоцикла – 30 000 євро (близько 1 307 000 грн).

Більше публікацій за темою