У Німеччині запустили найдовший трамвай у світі

В один такий склад можуть вміститися понад 350 осіб. Новинку виробляє відома компанія Skoda.

Найбільший транспортний альянс Німеччини Rhein-Neckar-Verkehr (RNV) спільно з чеським автовиробником Skoda Group представили найдовший трамвай у світі. Перший екземпляр Škoda ForCity Smart 38T уже запустили в німецькому місті Мангейм.

Довжина транспорту становить рекордні 60 метрів. Він складається з десяти 6-метрових вагонів. Один такий склад може одночасно перевозити до 368 осіб. Для порівняння, довжина середнього російського трамвая не більше 30 метрів, а місткість – максимум 100 осіб.

Новий німецький трамвай здатний розганятися до 80 км/год, що на 20 км/год швидше порівняно з аналогами. Всередині є кондиціонери, екрани з інформацією про маршрут, пристосування для осіб з низькою мобільністю. Вагони трамвая можуть відчіплюватися, що полегшує обслуговування в депо.

Найдовший трамвай курсуватиме не тільки Мангеймом, а й приміськими маршрутами, з’єднуючи поселення регіону Рейн-Неккар. Так, жителі селищ і сіл отримають швидкий спосіб дістатися до центру міста.

RNV підписала зі Skoda Group договір, згідно з яким виробник має до 2026 року поставити 114 вагонів. Тільки 80 з них обійдуться у 265 млн євро. Також фірма повністю замінить старий рухомий склад, випущений з 1960 по 2000 роки.

Більше публікацій за темою