Volvo представила нову електричну вантажівку із запасом ходу 600 км

Volvo представила нову версію свого електричного напівпричепа FH Electric з подвоєним запасом ходу, здатного проїжджати до 600 км на одній зарядці. Вантажівка оснащена вісьмома батареями й новою трансмісією e-axle. Новинка дасть змогу транспортним компаніям помітно знизити операційні витрати під час перевезень на великі відстані. Оновлений FH Electric надійде в продаж у 2025 році.

Volvo поки не розкриває технічні характеристики нової моделі FH Electric, але називає цей запуск «проривним». Електровантажівка буде оснащена вісьмома батареями й зможе долати 600 км на одній зарядці.

Додатковий запас ходу забезпечується новою конструкцією трансмісії e-axle від Volvo, де електричні двигуни та трансмісія інтегровані в задню вісь, що дає змогу розмістити більше батарей. Новий FH Electric також оснащений більш ефективними акумуляторами, вдосконаленою системою управління батареями та оптимізованою силовою установкою.

Для порівняння, FH Electric, представлена на ринку зараз, вміщує до шести акумуляторних батарей потужністю до 540 кВт-год. Вантажівка може проїхати до 300 км на одній зарядці. Таким чином, Volvo фактично подвоїла запас ходу нової моделі FH Electric. Це разючий результат.

FH Electric зі збільшеним запасом ходу відкриває нові можливості для транспортних компаній. Електровантажівка дасть змогу перевозити вантажі на великі відстані без перерв на зарядку, що підвищує ефективність роботи та знижує операційні витрати. FH Electric може заряджатися всю ніч, а потім знову вирушати в дорогу.

Новий FH Electric надійде в продаж у другій половині 2025 року. На сьогодні Volvo поставила понад 3800 електровантажівок клієнтам у 46 країнах світу. Автовиробник прагне досягти нульового рівня викидів у своїй лінійці до 2040 року.

Більше публікацій за темою