У США мисливець за скам’янілостями знайшов величезний бивень мамонта

Скам’янілість стирчала зі скелі вздовж струмка.

В окрузі Медісон (штат Міссісіпі, США) мисливець за скам’янілостями Едді Темплтон під час прогулянки сільською місцевістю помітив величезний бивень мамонта, що стирчав зі скелі біля струмка, пише Live Science.

Чоловік звернувся до регіональної геологічної служби, співробітники якої й розкопали останки. Знахідка стала першою з відомих скам’янілостей мамонта в цьому регіоні.

Як з’ясувалося, бивень належав мамонту Колумба (Mammuthus columbi), у довжину він досягав 2 м і важив близько 270 кг.

У штаті Міссісіпі зазвичай знаходять останки мастодонтів, споріднених до мамонтів. Такі тварини харчувалися різноманітними рослинами та могли жити в різних умовах. Мамонти ж були більш «розбірливими» в плані харчування і паслися тільки на відкритих луках. На території сучасного Міссісіпі було тільки два райони, де могли мешкати мамонти Колумба.

Ці тварини були поширені в епоху плейстоцену (від 2,6 млн до 11,7 тис. років тому) і опинилися в Північній Америці близько 1,5 млн років тому. Мамонти Колумба могли виростати до 4,5 м у холці й важити близько 9 т. Вони вимерли 13-11 тис. років тому, їхні близькі родичі, шерстисті мамонти (Mammuthus primigenius), зникли через 6 тис. років.

Раніше ми повідомляли, що у Запоріжжі місцевий житель знайшов кістки тварини, яка, ймовірно, належить до мамонтової фауни.

Більше публікацій за темою