Virgin Galactic представила новий космічний літак для суборбітальних польотів

Компанія Virgin Galactic, що спеціалізується на космічному туризмі, презентувала дизайн свого нового космічного літака Delta. Як повідомляє Space, цей апарат призначений для доставлення туристів на висоту близько 80 км над поверхнею Землі.

Новий літак Delta матиме значні переваги порівняно з попередньою моделлю VSS Unity. Він зможе здійснювати польоти кожні три дні замість одного разу на місяць та вміщатиме шість пасажирів замість чотирьох. У Virgin Galactic називають це суттєвим проривом, який дозволить знизити вартість суборбітальних польотів.

Virgin Galactic's Delta spaceship is 'start of a spaceline' - See the design

Компанія повідомляє, що розробка проєкту прискорилася, і вже розпочалося виготовлення компонентів літака. Очікується, що складання та перші випробування Delta можуть розпочатися вже цього року.

Перший політ нового космічного літака заплановано на 2026 рік. Virgin Galactic прогнозує, що після введення в експлуатацію двох таких літаків, річний дохід компанії від космічного туризму сягне 450 млн доларів.

Хоча висота польоту Delta не досягає загальноприйнятої межі космосу (100 км), пасажири все одно зможуть насолодитися приголомшливим видом на Землю.

Більше публікацій за темою