У Китаї протестували поїзд, що розвиває швидкість до 1000 км/год

У майбутньому це дасть змогу дістатися з Пекіна до Шанхая приблизно за півтори години.

У провінції Шаньсі на півночі Китаю завершилися демонстраційні випробування нової надшвидкісної транспортної системи на магнітній підвісці (UHS Maglev). Такі поїзди здатні розвивати швидкість до 1000 кілометрів на годину у вакуумній трубі, повідомило агентство Сіньхуа.

Система UHS Maglev, розроблена Китайською корпорацією аерокосмічної науки та промисловості (CASIC), пройшла випробування на двокілометровій ділянці з низьковакуумним середовищем у провінції Шаньсі.

Випробування продемонстрували, що UHS Maglev зберігало стійкість під час поїздки та м’яко пригальмовувало. Максимальна швидкість і висота підвіски відповідали заданим параметрам, усі системи працювали нормально.

Під час випробувань також було перевірено важливі технології, як-от створення і підтримання широкомасштабного вакуумного середовища, надпровідне навігаційне управління і координація роботи всіх систем в умовах низького вакууму.

Будівництво системи UHS Maglev почалося у квітні 2022 року. Вона поєднує в собі аерокосмічні технології та технології наземного залізничного транспорту.

У майбутньому система UHS Maglev може бути використана для поїздок між мегаполісами Китаю, сильно скорочуючи час у дорозі, наприклад, з Пекіна до Шанхая до півтори години. Звичайний поїзд пройде цю відстань приблизно за 4 години 52 хвилини.

Більше публікацій за темою