У Китаї почали продавати електротаксі, що літають

Китайський розробник платформ для безпілотників EHang Holdings запустив продажі своїх повітряних таксі EH216-S. Перший апарат з’явився на маркетплейсі Taobao за 332 тисячі доларів, повідомляє Global Times.

Користувачі можуть залишити замовлення, і аеротаксі відправлять протягом 30 днів. Але китайські медіа пишуть, що модель уже розібрали. Скільки апаратів було в наявності на складах, їм дізнатися не вдалося.

EH216-S – перший електричний літальний апарат із вертикальним злетом і посадкою (eVTOL), який отримав сертифікат безпеки від Управління цивільної авіації Китаю. Це сталося минулого жовтня і відкрило шлях до комерціалізації цих транспортних засобів.

EHang Announces Suggested Retail Price of RMB2.39 Million for EH216-S in China

Автономний політ працює так: віддалений оператор стежить за рухом машини за заданим маршрутом, але в разі потреби бере керування на себе. Самим же пасажирам потрібно буде тільки дивитися на околиці.

Що стосується конструкції аеротаксі, то вона являє собою просту схему октокоптера без зміни в конфігурації під час польоту. Вантажність EH216-S становить 220 кг. Модель оснащена 16 гвинтами та здатна перевозити 2 пасажирів на швидкості до 130 км/год на відстань до 30 км.

Крім EHang у Китаї розробкою eVTOL-транспорту займаються компанії AutoFlight та XPeng.

Більше публікацій за темою