У мережі показали компактне дронотаксі майбутнього

Новий безпілотник для перевезення вантажів і людей почнуть продавати вже у 2026 році.

Австрійський стартап FlyNow Aviation представив дроноліт eCopter. Це електричний літальний апарат із вертикальним злетом і посадкою (eVTOL). У майбутньому його хочуть використовувати замість звичних таксі для подорожей у межах міст, – пише New Atlas.

Розробка FlyNow Aviation відрізняється від аналогів компактними розмірами, меншою кількістю рухомих деталей і обладнання загалом. Це знижує вагу апарата і витрати на матеріали для виробництва техноновинки. Сам процес виготовлення теж стає простішим.

За словами виробників, eCopter стане дешевим варіантом літального засобу для польотів у міському середовищі. У аеромобіля буде більший запас ходу від акумулятора. Заявлена дальність польоту до 50 км на одному заряді, максимальна швидкість 130 км/год і вантажність до 200 кг.

На жаль, поки що є тільки одна експериментальна модель дронольота, розрахована на одного пасажира. Вона проходить випробування. У майбутньому може з’явитися варіант для двох і більше пасажирів.

FlyNow eCopter teaser

Перші комерційні версії літального засобу з’являться 2026 року. Спочатку їх використовуватимуть для перевезення вантажів, після – як таксі або особистий транспорт.

Більше публікацій за темою