В Австралії знайшли рідкісну синю жабу

У віддаленому куточку Австралії вчені виявили незвичайну жабу яскраво-синього кольору. Про це повідомляє видання New Atlas.

Цю особливу жабу помітив еколог Джейк Баркер під час нічної прогулянки в заповіднику Charnley River-Artesian Range на північному заході країни. Зазвичай жаби в цій місцевості зелені, тому синя одразу привернула увагу дослідника.

«Побачити синю жабу – це удача, яка трапляється раз у житті», – зазначив Баркер.

Жаба належить до виду Litoria splendida, або «чудова деревна жаба». Вона може виростати до 12 сантиметрів завдовжки. Синій колір у цього виду з’являється через рідкісну зміну в генах, яка заважає утворенню жовтого пігменту в шкірі.

Джоді Роулі, фахівчиня з амфібій з Австралійського музею, пояснює: «За роки роботи я бачила тисячі жаб, але лише одну синю. І та не була такою яскравою, як ця».

Вчені вважають, що синій колір може бути недоліком для жаби. Зазвичай зелений колір допомагає їм ховатися від хижаків. Проте ця жаба-самець уже кілька років успішно виживає в природі.

Цікаво, що яскравий колір може також слугувати попередженням для хижаків про отруйність жаби.

Ця знахідка нагадує нам про різноманіття природи Австралії. «Чудові деревні жаби живуть тільки тут і більше ніде у світі», – додав Баркер.

Відкриття рідкісної синьої жаби підкреслює важливість захисту унікальної природи Австралії та продовження наукових досліджень у цьому регіоні.

Більше публікацій за темою