У США людині вперше у світі встановили титанове серце

Фахівці Техаського інституту серця вперше імплантували пацієнтові механічне серце, яке сконструйоване на основі технології високошвидкісних залізничних ліній. Про проривну подію розповіло видання New Atlas.

Інноваційному пристрою дали найменування TAH (total artificial heart). Це, по суті, титанова помпа, яка замінює обидва шлуночки серця і здатна перекачувати кров за допомогою єдиної рухомої частини: магнітно-залежного ротора.

Використання цієї магнітної підвіски дає можливість пристрою уникати проблем тертя, а це помітно зменшує знос виробу при зростанні його надійності.

TAH забезпечений компактним зовнішнім контролером, який схильний до перезарядження. Він може перекачувати до 12 літрів крові на хвилину, що дає шанс для пацієнта залишатися активним.

Наразі таке штучне серце використовуватиметься як тимчасове рішення, що дає змогу підтримувати життя пацієнта, поки він чекає на пересадку донорського органу.

Дослідники продовжать випробування для оцінки ефективності та безпеки пристрою, а також для виявлення ймовірних побічних ефектів.

Більше публікацій за темою