Випущено розумне ліжко з регулюванням температури та пружності

Якщо на одному ліжку сплять двоє, кожен зможе налаштувати температуру на своїй половині. Нарешті до цього додумалися.

Компанія Sleep Number (американський виробник продуктів для сну) представила смартліжко Sleep Number C1. Воно вміє відстежувати сон замість розумного годинника і налаштовувати температуру матраца. Коштує, до речі, недорого – дешевше за айфон.

Головною фішкою ліжка стала функція налаштування пружності. Усередині матраца знаходяться спеціальні трубки з рідиною. Що більше рідини в трубках, то твердішим матрац стає. Жорсткість можна налаштувати вручну або довіритися розумним алгоритмам, які змінюватимуть пружність автоматично протягом ночі.

Крім того, рідина всередині трубок може нагріватися й охолоджуватися для регулювання температури матраца. Користувач може налаштувати нагрівання тільки з одного боку. Так буде комфортніше спати з партнером, якому вічно спекотно або постійно холодно. З розумним ліжком у кожного буде своя температура.

Дві половинки матраца можуть ворушитися, підлаштовуючись під хребет і положення всього тіла людини. Наприклад, ліжко може укласти вас так, щоб ви не хропіли та правильно дихали.

Sleep Number C1 підтримує інтелектуальні функції відстеження сну. На ранок ліжко розповість, як довго ви спали, наскільки якісно, скільки разів за ніч ви вставали, як часто ви ворочалися. Усі ці дані можна буде оцінити в додатку на смартфоні.

На подив, вартість смартліжка не космічна. Двоспальна модель коштує 599 доларів (24 300 грн). Версію «king size» оцінили в 999 доларів (40 500 грн). Продажі вже стартували у США.

Більше публікацій за темою