Невідому науці зубасту жабу виявили у В’єтнамі

Вчені, які здійснювали сходження горою По Ма Лунг у В’єтнамі, на зворотному шляху виявили незвичайну амфібію. Це була зубаста жаба раніше невідомого виду.

Амфібію назвали «зубастою жабою гори По Ма Лунг», або Oreolalax adelphos. Це друге земноводне з сімейства Oreolalax, що мешкає у В’єтнамі, після зубастої жаби Стерлінга. Adelphos у перекладі з грецької мови означає «брат», що вказує на близьку спорідненість між двома видами.

«Це важливе відкриття під час наших досліджень амфібій наближає нас до кращого розуміння істинного розмаїття земноводних, що мешкають у високогірних районах В’єтнаму», – зазначили дослідники.

Шкіра жаби поцяткована чорними, кремовими та сірими плямами, йдеться в науковій публікації Zootaxa. Вона має незвичайні риси, що відрізняють її від родичів, такі як складка шкіри за очима, плямистий живіт і двоколірна райдужна оболонка.

Відкриття нового виду ще раз вказує на необхідність захисту дикої природи хребта Хоангльєн у В’єтнамі. Вчені вважають, що там мешкають і інші поки невідомі науці види живих істот.

Більше публікацій за темою