Науковці виявили новий різновид карликових бичків

ZooKeys: у Червоному морі виявили невідомий різновид карликових бичків

Міжнародна група вчених з Університету науки й технологій імені короля Абдалли з Саудівської Аравії та Вашингтонського університету в США знайшли новий вид риб, які виглядають вічно незадоволеними через будову морди. Дослідження опубліковано в науковому журналі ZooKeys.

Відкритий різновид назвали «сварливим карликовим бичком». Попри свій невеликий розмір менш як два сантиметри, риба має напрочуд грізний вигляд і володіє великими іклами.

Сварливих бичків виявили в Червоному морі під час дайвінг-експедиції з дослідження фауни коралового рифу. Тварини живуть серед коралових рифів, вкритих червоними водоростями, і харчуються дрібними безхребетними.

Спочатку дослідники думали, що натрапили на вогняного карликового бичка Sueviota pyrios, який раніше був відомий тільки за одним екземпляром, знайденим 1972 року. Однак уважніший аналіз показав, що йдеться про абсолютно новий вид.

Автори відкриття зазначили, що виявлення нових видів морських тварин у Червоному морі наголошує на необхідності захисту природи регіону, який страждає від знебарвлення коралів через потепління клімату.

Більше публікацій за темою