Науковці створили робота розміром з мураху

Advanced Intelligent Systems: створено робота-мураху, що крокує.

Робототехніки створили нового крокувального робота розміром з мураху під назвою Picotaur. Як повідомляється в статті, опублікованій у журналі Advanced Intelligent Systems, робота, що має здатність бігати, повертатися, штовхати вантажі та підійматися мініатюрними сходами, було розроблено для дослідження важкодоступних місць.

Picotaur оснащений кількома приводами, які приводять у рух його кінцівки й наділяють кількома типами пересування. Робот може бігати як таргани й стрибати, долаючи перешкоди. Це робить його першим роботом такого розміру з широким набором функцій.

Для створення Picotaur використовували двофотонну полімеризацію – технологію 3D-друку, що дає змогу створювати мініатюрні роботизовані системи, включно з мікроботами, мікрозахопленнями та мікродатчиками. Цей процес допоміг зменшити розміри важільного механізму з двома ступенями свободи, що дає змогу роботу долати великі висоти та легко перемикатися між ходьбою і стрибками.

У рамках експерименту робота тестували на здатність штовхати вантажі. Було створено мініатюрне футбольне поле, де Picotaur штовхав м’яч і слідував за ним. Дослідники також планують розглянути можливість додавання сонячних батарей для забезпечення автономного живлення робота.

Більше публікацій за темою