Як на пляжі захистити смартфон від води та піску

Поїздки на пляж — чудова нагода зробити багато гарних знімків на камеру смартфона, але електронні пристрої важливо захищати від води, піску та злодіїв. Портал makeuseof.com розповів, як можна вберегти електроніку.

Чохли від води та піску

Пісок і вода — потенційні загрози для будь-якого електронного гаджета на пляжі. Випадкові бризки можуть просочитися всередину пристрою і спричинити коротке замикання, а пісок здатний подряпати екран і забитися в порти, пошкодивши делікатні внутрішні компоненти. Хороша новина в тому, що від обох чинників можна захиститися за допомогою спеціального чохла — деякі з них навіть дають змогу користуватися смартфоном.

Зберігайте гаджети в сухій сумці

Якщо ви не хочете витрачати гроші на чохол, є простіша порада: намагайтеся тримати електроніку якомога далі від води та піску. Поки ви не користуєтеся смартфоном, нехай він лежить у сухій сумці; в ідеалі — водонепроникній.

Захист від перегріву

Потрапляння прямих сонячних променів на пляжі може спричинити цілу низку проблем, аж до незворотного пошкодження екрана гаджета. Намагайтеся завжди тримати смартфон або планшет у тіні, під парасолькою або в сумці. Вимкніть пристрій, якщо раптом помітите, що він нагрівся сильніше, ніж зазвичай.

Мийте руки перед тим, як торкатися смартфона

Перш ніж дістати смартфон із чохла або сумки, переконайтеся, що у вас чисті руки. Пісок, сонцезахисний крем і солона вода можуть швидко забруднити пристрій. І так, навіть крем може бути шкідливим: олії в його складі здатні позбавити сенсорний екран чутливості. Тому руки завжди варто мити або хоча б протирати вологою серветкою. Також тримайте поблизу ганчірку з мікрофібри, щоб за потреби протерти смартфон.

Не залишайте електроніку без нагляду

Нарешті, остання порада проти злодіїв — не залишайте свої дорогі пристрої без нагляду. Не важливо, з ким ви вирушили на пляж: потрібно, щоб хтось завжди був поруч із вашими речами. Виберіть місце на видноті, користуйтеся яскравими рушниками або парасольками, щоб потім швидко знайти своє місце. Можна навіть покласти всередину сумки трекер, якщо зловмисники раптом вкрадуть ваш рюкзак.

Більше публікацій за темою