Вчені підрахували кількість галактик у Всесвіті

Наш Всесвіт може містити від 100 млрд до 2 трлн галактик.

Сьогодні вчені можуть спостерігати не більше 3% Всесвіту, проте це знання дає змогу приблизно оцінити кількість галактик, які перебувають у ньому. Про це американські астрономи з Планетологічного інституту в штаті Аризона розповіли науковому порталу Live Science.

У своїх підрахунках команда використовувала два підходи. Перший заснований на уявленні про приблизні розміри Всесвіту і граничну масу галактичних структур.

Вік Всесвіту становить 13,8 млрд років. Однак, оскільки космічний простір весь цей час розширювався в усіх напрямках, загальна протяжність Всесвіту повинна досягти 46 млрд світлових років до теперішнього часу.

Встановивши верхній і нижній поріг маси галактики, вчені вирахували, що їх у Всесвіті може існувати до 1-2 трлн.

Астрономи також використовували другий підхід, заснований на даних космічного апарата New Horizon 2021 року. Зонд зібрав інформацію про загальну кількість світла в різних ділянках неба й оцінив, скільки галактик потрібно для світіння такої інтенсивності.

На підставі спостережень New Horizon учені вирахували, що у Всесвіті може бути у сто разів менше галактик, ніж передбачало перше дослідження – 100-200 млрд.

«Отже, кількість галактик у нашому спостережуваному Всесвіті коливається десь між 2 трлн галактик за верхнім краєм і 100 млрд за нижньою межею», – уточнила старший науковий співробітник Планетологічного інституту Памела Гай.

Раніше вчені знайшли найдавнішу галактику у відомому Всесвіті.

Більше публікацій за темою