Створено першу у світі кінокамеру з вбудованим штучним інтелектом

У США розробили унікальну кінокамеру, здатну накладати спецефекти та обробляти відео в реальному часі за допомогою штучного інтелекту. Про це повідомляє видання Techradar.

Прототип пристрою під назвою CMR-M1 представили фахівці креативного агентства SpecialGuestX та компанії 1stAveMachine, що спеціалізується на спецефектах у доповненій реальності.

Ключова особливість нової камери – можливість покращувати зображення та додавати спецефекти безпосередньо під час фільмування, без потреби в подальшій обробці. Пристрій інтегрований з ШІ-моделлю на основі Stable Diffusion.

Принцип роботи CMR-M1 полягає в тому, що знятий матеріал миттєво завантажується у хмарний сервіс, де обробляється нейромережею і передається на екрани оператора та режисера. Це дозволяє в процесі створення фільму одразу бачити, як виглядатиме кадр із накладеними спецефектами.

Розробники створили кілька попередньо встановлених фільтрів. Наприклад, один з них може «переодягнути» актора в кадрі, а інший – змінити фон з міського пейзажу на джунглі.

«Іноді, щоб уявити, яким може бути майбутнє, потрібно створити його прототип. Це особливо актуально, коли йдеться про кіновиробництво, креативні технології та креативну спільноту», – зазначив продюсер SpecialGuestX Аарон Даффі.

Ця інновація може значно змінити процес кіновиробництва, дозволяючи творцям миттєво бачити результат застосування спецефектів та приймати креативні рішення безпосередньо на знімальному майданчику.

Більше публікацій за темою