Kawasaki презентувала мотоцикл із водневим двигуном

Японська компанія Kawasaki представила громадськості прототип мотоцикла Kawasaki Ninja H2 SX з водневим двигуном. Про це повідомляється на офіційному сайті виробника.

Новинка, вперше анонсована наприкінці минулого року, є частиною стратегії Kawasaki щодо розвитку транспорту з нульовими викидами вуглецю. Мотоцикл розроблено на базі моделі Ninja H2 та оснащено модифікованим 1,0-літровим (998 куб.см) чотирициліндровим двигуном, адаптованим для роботи на водні.

За інформацією виробника, водень впорскується безпосередньо в циліндри, зберігаючи звичайний процес згоряння. Мотоцикл обладнано спеціальними баками для водню та вбудованою системою подачі палива, які інтегровані в дизайн так, що виглядають як багажник у задній частині.

Kawasaki Hydrogen Engine Motorcycle (Research Vehicle)

«Отриманий прототип викидає воду і невелику кількість CO2, але забезпечує саме той гул і вібрацію, які так подобаються мотоциклістам», – зазначають у Kawasaki.

Компанія планує запустити серійне виробництво мотоцикла з водневим двигуном на початку 2030-х років. Доступність моделі на різних ринках залежатиме від розвитку інфраструктури водневого палива та відповідного законодавства в різних країнах.

Більше публікацій за темою