Фізики спробували знайти сліди мандрівників у часі. Що з того вийшло?

У пошуку допоміг інтернет і папа Франциск.

Фізики, натхненні експериментом знаменитого теоретика Стівена Гокінга, спробували знайти в Мережі сліди мандрівників у часі. Як повідомляє IFL Science, для цього вони використовували події, про які було б складно дізнатися без доступу до інформації з майбутнього.

У 2009 році Стівен Гокінг провів незвичний експеримент: він розіслав запрошення на вечірку, яка вже пройшла. Вчений сподівався залучити мандрівників у часі, які могли б отримати запрошення в майбутньому. Звісно, на вечірку ніхто не з’явився, але сам експеримент надихнув інших учених на винахід точніших методів, що дають змогу засікти мандрівників у часі.

Одна група фізиків вирішила шукати сліди таких мандрівників в інтернеті. Дослідники припустили, що люди з майбутнього могли б використовувати Мережу, щоб поділитися своїми знаннями про події, які ще не відбулися в нашому часі. Науковці зосередилися на двох подіях, про які було б важко дізнатися без доступу до інформації з майбутнього: відкриття комети ISON у 2012 році та вибір імені Франциск для нового папи Римського, якого в миру звали Хорхе Маріо Бергольо.

Вони проаналізували пости в різних соціальних мережах і запити в Google Trends, щоб знайти згадки подій до їхнього настання, але пошуки не увінчалися успіхом. Не вдалося знайти жодних згадок про комету ISON або папу Франциска до їхньої появи в новинних стрічках.

Вчені припустили, що очевидним поясненням відсутності результатів можна вважати теоретичну неможливість подорожей у часі. Також мандрівники в часі могли спеціально приховати свою присутність. В іншому разі їм просто не цікаво спілкуватися з людьми в минулому. Третє пояснення найекзотичніше – інформація про майбутні події може перебувати під захистом невідомих фізичних законів.

Більше публікацій за темою