Науковці вперше в історії передали в космос композицію в жанрі хіп-хоп

NASA: хіт Міссі Елліот The Rain (Supa Dupa Fly) вирушив на Венеру.

Дослідники Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) США вперше в історії передали в космос музичну композицію в жанрі хіп-хоп. Нею стала пісня The Rain (Supa Dupa Fly) американської виконавиці Міссі Елліот, повідомляють на офіційному сайті космічного агентства.

Фахівці NASA скористалися системою Deep Space Network (DNS) для посилання радіосигналу. Трек подолав 254 млн кілометрів приблизно за 14 хвилин. Передач здійснили за допомогою 34-метрової круглої антени DSS-13 у Каліфорнії.

Донедавна система DNS передала в космос лише одну пісню – Across the Universe британського гурту The Beatles.

У NASA зазначили, що використовували трек Міссі Елліот для розширення меж дослідження космосу і привернення уваги до майбутніх місій з вивчення Венери, найближча з яких запланована на 2029 рік.

«Я досі не можу повірити, що покинула цю планету за допомогою NASA через Deep Space Network, коли The Rain (Supa Dupa Fly) стала першою хіп-хоп-піснею, переданою в космос!» – прокоментувала подію Міссі Елліот.

Міссі Елліот випустила дебютний сингл The Rain (Supa Dupa Fly) 1997 року. 2021 року авторитетний музичний журнал Rolling Stone вніс композицію до списку з 500 найвеличніших пісень усіх часів за версією видання, помістивши трек на 453-тє місце.

Missy Elliott - The Rain (Supa Dupa Fly) [Official Music Video]

Більше публікацій за темою