Xiaomi запустила виробництво смартфонів без участі людей

Нова фабрика здатна випускати 10 млн смартфонів на рік.

У Пекіні запустили завод нового покоління з виробництва смартфонів Xiaomi, розповів генеральний директор компанії Лей Цзюнь, чиї слова наводить GizmoChina.

Новий завод зможе працювати цілодобово без участі людей, використовуючи роботів. Зазначається, що вся техніка на виробництві здатна взаємодіяти між собою в автономному режимі та підтримувати кришталеву чистоту, видаляючи пил навіть на мікронному рівні. Контролювати якість продукції, що випускається, будуть інтелектуальні системи.

«Розумна фабрика – це всього лише невеликий крок для Xiaomi, щоб досліджувати майбутнє, яке тільки почалося», – заявив Лей Цзюнь.

Гендиректор Xiaomi зазначив, що виробничий процес налаштований так, щоб збирати один смартфон щосекунди. Нова фабрика здатна випускати щонайменше 10 млн флагманських смартфонів на рік.

Повідомляється, що Xiaomi інвестувала 2,4 млрд юанів у розвиток нового виробничого процесу. Новий завод у Пекіні, площею 81 тис.кв.м, пройшов сертифікацію як «національне еталонне підприємство інтелектуального виробництва». Фабрика займатиметься виробництвом телефонів – Xiaomi MIX Fold 4 і Xiaomi MIX Filp.

Xiaomi вже досить давно використовує автоматизацію у своєму виробничому процесі. Так, у 2019 році розумна фабрика Xiaomi в Пекіні була завершена і готова до виробництва. Там налагодили випуск складних Xiaomi MIX Fold.

Більше публікацій за темою