Що робити, якщо телефон перегрівається на спеці

Підвищена температура може спровокувати небезпечний перегрів смартфона. Розповідаємо коротко про те, як захистити дорогий пристрій у спеку.

Висока літня температура може призвести до того, що смартфон нагріється до критичних значень (50-60 градусів). Це загрожує пошкодженням важливих для роботи телефону внутрішніх деталей (акумулятора і центрального процесора), розшаруванням екрана і навіть зламом гаджета.

Для того, щоб уникнути такого сценарію, фахівці рекомендують дотримуватися запобіжних заходів:

  • Не залишати телефон на відкритому сонці. Через це акумулятор може пошкодитися, а екран – втратити яскравість, через що користуватися телефоном стане важко.
  • Використовувати відповідний для спеки чохол або повністю від нього відмовитися. У спекотні дні потрібно з обережністю використовувати чохол: фахівці рекомендують або не носити його влітку, або перейти на менш щільні варіанти без прогумованого шару.
  • Закрити зайві додатки. Виконання ресурсовитратних завдань, як-от підтримання роботи ігор із високоякісною графікою, навігатора та Bluetooth, може призвести до перегрівання телефона навіть у прохолодну погоду. У спеку ж потрібно бути особливо уважним, не перевантажувати систему і стежити, щоб непотрібні додатки залишалися закритими.
  • Не заряджати телефон на спеці. Коли телефон заряджається, акумулятор нагрівається, тому робити це на спеці може бути небезпечно. Фахівці радять ставити телефон на підзарядку тільки в прохолодних приміщеннях, де немає сонця.
  • Використовувати лише якісні аксесуари. Неліцензовані дроти й адаптери можуть погіршити ситуацію з перегрівом і нашкодити акумулятору.
  • Різко не охолоджувати телефон. Різкий перепад температури може призвести до пошкодження корпусу пристрою і навіть утворення вологи всередині. Іншими словами, реанімація смартфона в холодильнику може зламати пристрій остаточно. Найкраще, що можна зробити в разі перегріву, – вимкнути телефон і прибрати його в тінь, щоб дати смартфону охолонути без шкоди для конструкції.

Більше публікацій за темою