Samsung розробила унікальну мобільну камеру для об’єктивів із зумом

Samsung випустила перший у світі сенсор для телеоб’єктивів на 200 МП ISOCELL HP9.

Південнокорейський технологічний гігант Samsung Electronics представив три нові датчики зображення ISOCELL для мобільних пристроїв. Найпомітнішим серед них є ISOCELL HP9 – перший у світі 200-мегапіксельний датчик для телеоб’єктивів. Інформація про це з’явилася на офіційному сайті компанії.

ISOCELL HP9 має досить великий оптичний формат 1/1,4 дюйма і пікселі розміром 0,56 мкм. Завдяки запатентованій високозаломлювальній мікролінзі з нового матеріалу, HP9 значно покращує світлосилу, спрямовуючи більше світла на відповідний колірний фільтр RGB. Це призводить до більш яскравого перенесення кольорів і поліпшеного фокусування, підвищення світлочутливості на 12% і підвищення контрастності автофокусування на 10%, порівняно з попередніми продуктами Samsung.

Інші два датчики, ISOCELL GNJ і ISOCELL JN5, мають роздільну здатність 50 МП. ISOCELL GNJ має оптичний формат 1/1,57 дюйма і вирізняється наявністю двох фотодіодів у кожному пікселі, що забезпечують швидке фокусування. ISOCELL JN5, який має оптичний формат 1/2,76 дюйма, виділяється технологіями Super Quad Phase Detection для налаштування автофокусу, Dual VTG для зниження рівня шумів за поганого освітлення і DSG для поліпшення HDR. Розміри датчика дають змогу використовувати його як допоміжну, так і як фронтальну камеру.

Більше публікацій за темою