Сапмаран: в Австрії винайшли новий водний транспорт

Гібрид катамарана і сапборда хочуть запустити в серійне виробництво.

Любителі активного відпочинку з Австрії придумали новий транспортний засіб – сапмаран. Як можна здогадатися з назви, це суміш сапборда і катамарана.

Як повідомляє New Atlas, сапмаран складається з двох сапів, трубчастої полімерної рами із засувками, водонепроникного тканинного тенту, вантажного боксу об’ємом 80 л і двох складних сітчастих стільців. Транспорт легко зібрати самому: на раму встановлюється тент від сонця, а потім конструкцію кріплять до сапів за допомогою чотирьох ременів, які входять до комплекту.

Крісла розкладаються і пристібаються до рами, а вантажний бокс, куди кладуть напої, закуски, смартфони та інші речі, встановлюють у місткість між двома кріслами. На сапмаран легко встановити електричний мотор, закріпивши його на спеціальному кріпленні рами. Можна обійтися і без мотора – плисти на веслах, що теж дуже зручно.

Творці сапмарана Мартін Швайгер і Грегор Шустер стверджують, що процес складання займає менш як 15 хвилин. Вага всієї конструкції становить 48 кг. Максимальна маса пасажирів і вантажу становить 200 кг.

Винахідники хочуть запустити сапмарани в масове виробництво, і збирають кошти на одній із платформ. Якщо у них все вийде, вони продаватимуть повністю укомплектовані сапмарани за 1920 євро (84 200 грн).

Більше публікацій за темою