У Мексиці створено бездверний електромобіль зі скловолокна і дерева

Компанія AZULIK Mobility представила перший прототип свого концептуального електромобіля EK, що відрізняється незвичайним дизайном без дверей. Кузов автомобіля виконаний зі скловолокна і натхненний органічною архітектурою. Розробку і виробництво моделі здійснювали в Roth Fablab під керівництвом Roth Architecture для нового проєкту AZULIK Real Estate, AZULIK Basin.

У салоні EK можуть розміститися троє людей: водій із дерев’яним кермом і двоє пасажирів, які сидять з боків і витягли ноги перед собою. Між пасажирами розташована панель, оббита водонепроникною морською тканиною, з того ж матеріалу виготовлені й сидіння. Рульове колесо виготовлено з тропічного дерева, яке має назву сапота та продовжує органічний і плавний дизайн автомобіля.

Усередині електромобіля EK встановлено дисплей, камери заднього виду та цифровий тахометр, що вимірює швидкість обертання мотора. 3D-друк застосовано для створення панелей управління, таких як електричне запалювання, фари й поворотники. Всі вони виготовлені з дерева сапота – дерева заввишки близько 20 м з дуже великим листям завдовжки до 60 см. Батьківщина сапота – Південна Мексика. Центральна консоль також виконана з цього матеріалу і містить подвійний підсклянник, бездротовий зарядний пристрій для телефону і зволожувач повітря.

EK оснащений двигуном потужністю 2200 Вт і має час зарядки від восьми до десяти годин. Максимальна швидкість електромобіля становить 40 км/год, а на одному заряді він здатен проїхати до 100 кілометрів. Цей електромобіль створений для використання на території готелю AZULIK Basin і, як і гольф-кар, призначений для перевезення гостей між різними ділянками комплексу.

Виробництво першого прототипу EK було виконано в штаб-квартирі Roth Fablab у Франциско Мей, Мексика. У проєкті брали участь професіонали в галузі цифрових і конструктивних процесів, а також місцеві ремісники й регіональні постачальники. Кузов зі скловолокна з виливою з пінополіуретану був пофарбований автомобільною фарбою та оснащений термоформованим акрилом і зовнішніми текстильними елементами. Дерев’яні деталі з сапота оброблені натуральними герметиками, а емблеми автомобіля виготовлені вручну з кераміки.

Наразі в AZULIK Mobility є тільки один прототип EK, представлений 20 травня 2024 року. Цей електромобіль демонструє інноваційний підхід до дизайну і стійких технологій, поєднуючи сучасні технології з традиційними ремісничими техніками.

Більше публікацій за темою