Створено перший скейтборд із круїз-контролем

Стартап із Копенгагена (Данія) представив Liquid Skateboard – перший у світі електричний скейтборд із круїз-контролем. Унікальний скейт вже продається на краудфандинговому майданчику Kickstarter.

Для довідки: Круїз-контроль – це технологія, яка підтримує постійну швидкість транспортного засобу. Вона автоматично скидає швидкість, якщо попереду є інший ТЗ, або збільшує її, наприклад, під час підйому в гірку.

Liquid Skateboard теж може автоматично підлаштовувати швидкість. Так, якщо скейтер їде в гірку, електродвигун починає збільшувати оберти. Швидкість знижуватиметься, якщо водій почне повільно знімати ногу з дошки.

Ззаду у скейта є особлива платформа – це педаль, яка відповідає за газ і гальмо. Коли користувач ставить на неї ногу, скейт прискорюється. Якщо знизити тиск, скейт загальмує. Щоб швидко скинути швидкість, потрібно підняти ногу і потягнути її до землі. Посередині дошки встановлено світловий індикатор, який показує, чи бачить скейтборд ногу водія.

Виробник вважає, що це більш зручний спосіб управління. Для порівняння, в інших електричних скейтбордах користувачеві необхідно завжди тримати в руці пульт дистанційного керування, на якому є кнопки «Газ», «Гальмо», «Вправо» і «Вліво». Керування Liquid Skateboard більш інтуїтивне і майже не відрізняється від керування звичайним скейтом.

Характеристики Liquid Skateboard

  • Габарити: 753 мм завдовжки, 253 мм завширшки.
  • Колеса: 75-мм із поліуретану.
  • Двигун: 350 Вт, задній привід.
  • Швидкість: до 24 км/год.
  • Батарея: 90 Вт, виробництва Samsung.
  • Запас ходу: 2 години, від 10 до 12 км.

Важить скейтборд лише 4 кг. Усе залізо заховане під дошкою і захищене за стандартом IP65. Це означає, що на скейті можна кататися по калюжах або по курній дорозі.

Ціна і доступність

Наразі стартап здійснює доставлення Liquid Skateboard у країни Європи та в США. Вартість скейта становить 499 євро (21 700 грн). Постачання почнуться в липні цього року.

Більше публікацій за темою