Вийшов перший у світі смартфон із корпусом із кавової гущі

У кожному пристрої приблизно 0,8 грама кавових відходів.

Китайська компанія Tecno презентувала лімітовану серію смартфонів CAMON 30, яка присвячена екології. Задня кришка цих смартфонів частково виготовлена з кавової гущі. Виробник гордо заявляє, що до нього подібний пристрій ніхто не випускав.

Унікальні смартфони створені спільно з Loewe, преміальним брендом телевізорів і аудіотехніки з Німеччини. Для створення використовували кавовий осад – головний відхід кавового виробництва. З гущі прибирають всю вологу і пресують у тонкі млинці, які стають основою для задньої кришки пристрою.

Сертифікат Міністерства сільського господарства США підтвердив, що кришка смартфонів CAMON 30 складається з кавових відходів лише на 25%. В одному пристрої міститься приблизно 0,8 грама кавового осаду. Інша частина кришки виготовлена із зеленої екошкіри. У компанії такий дизайн назвали «святом природи, технологій і моди, що працюють у гармонії на благо планети».

У пресслужбі Tecno уточнили, що в процесі обробки кавової гущі не використовували органічні розчинники. Також все виробництво покладається на сонячну енергію.

У «кавовому» виконанні доступні чотири моделі: CAMON 30 Premier, CAMON 30 Pro, CAMON 30 5G і CAMON 30. Їх можна буде купити тільки за кордоном.

Більше публікацій за темою