Вчені придумали, який вигляд матиме житло на Місяці

Нова місячна база може полетіти на супутник Землі під час місії «Артеміда-3».

Учені з Массачусетського технологічного інституту (MIT) презентували проєкт Momo. У рамках проєкту інженери розробили прототип місячної бази, яка насправді може стати частиною космічних місій NASA або SpaceX.

База Momo являє собою модульну конструкцію, що складається з окремих «сот», як у бджолиному вулику. Кожна «стільник» виготовлена з герметичної поліетиленової мембрани та захищена алюмінієвою рамкою. Рамки мають магніти, що дає змогу швидко побудувати з кількох деталей повноцінне житло.

До кожної «соти» можна прикріпити космічні меблі, чи то ліжко, робочий стіл, чи тренажер. В одній базі Momo можуть розміститися максимум два астронавти.

2024 Space Architecture - Momo

За необхідності базу можна перебудувати або швидко замінити одну з деталей у разі зламу. База може виглядати як сфера або як еліпсоїд. Такий конструктор зручно перевозити на космічних кораблях, оскільки він не займає багато місця.

NASA планує запуск місячної місії «Артеміда-3» в період з 2026 по 2030 роки. На цій місії космічна компанія має намір відправити людей на Місяць і спробувати створити фундамент для подальшої колонізації супутника. Є ймовірність, що створена вченими база Momo полетить разом із космонавтами, щоб стати для астронавтів основним місцем проживання на Місяці.

Більше публікацій за темою