LG показала micro-OLED дисплей із рекордною щільністю 4175 ppi

Компанія LG представила панель micro-OLED з рекордною щільністю пікселів, що перевищує показники гарнітури Apple Vision Pro. На виставці SID Display Week у Каліфорнії компанія продемонструвала прототип дисплея зі щільністю 4175 точок на дюйм (ppi), що значно більше, ніж в Apple Vision Pro з показником 3386 ppi.

Нова панель micro-OLED від LG має яскравість до 10 000 кд/м² і відображає яскраві зображення на екрані розміром всього 1,3 дюйма з роздільною здатністю 3840×3840 пікселів. За твердженням компанії, панель забезпечує на 40% вищий рівень яскравості порівняно з наявними OLED-екранами інших виробників.

Портал PC Mag повідомляє, що журналісти, які відвідали виставку, відзначили відсутність ефекту «screen-door», який часто трапляється в екранів VR-гарнітур і створює враження, що зображення бачиться через тонку сітку. Статичні зображення не можуть передати всі переваги нової панелі, але компанія LG опублікувала відео, що демонструє, який вигляд має екран із роздільною здатністю 3840×3840 пікселів для людського ока.

LGD SID 2024 B roll

Для створення цієї панелі LG використовувала кремнієву підкладку, а не скляну або пластикову, як у звичайних OLED-матрицях. Це дало змогу використовувати передові технології виробництва чіпів, які забезпечують витравлювання транзисторів до нанометрового рівня.

Однак такий підхід має свої недоліки: панель являє собою не просто матрицю, а екран, встановлений на чіп. Це ускладнює масштабування технології для виробництва великих екранів, таких як телевізори або монітори, оскільки сучасні технології спрямовані на зменшення розмірів мікросхем.

Проте, нова технологія micro-OLED від LG може знайти застосування у виробництві невеликих дисплеїв для гарнітур віртуальної реальності.

Більше публікацій за темою