Телевізори на базі Android TV 14 отримають вбудовану нейромережу Gemini

Google випустила перше за два роки велике оновлення ОС для розумних телевізорів – Android TV 14. Операційна система стала швидшою і чуйнішою. У компанії запевняють, що підвищення продуктивності помітять навіть власники бюджетних пристроїв.

Важливим нововведенням стала інтеграція з фірмовим штучним інтелектом Gemini, який зараз присутній у всіх продуктах корпорації. Нейромережа може створювати персоналізовані описи фільмів і серіалів, виводячи прев’ю на головний екран.

What's new on Google TV and the Android TV OS

Також з’явився режим «картинка в картинці» для деяких моделей. Він дає змогу продовжувати дивитися контент, наприклад, на YouTube, під час відеодзвінка, а також перебуваючи на головному екрані або в каталозі іншої програми.

Разом з новою ОС користувачі отримують одразу три режими споживання енергії: Optimized («Оптимізований»), Low energy mode («Режим зниженого енергоспоживання») і Increased energy mode («Режим підвищеного енергоспоживання»). З їхньою допомогою можна знизити енергоспоживання телевізора, зокрема в режимі очікування.

Водночас пропонується більше спеціальних можливостей, включно з корекцією кольору, розширеними параметрами тексту і вибором спрощеної навігації.

Перші телевізори з Android TV 14 мають вийти цього року.

Більше публікацій за темою