У Китаї створили 504-кубітний квантовий чип

Широке практичне застосування квантових обчислень стає все ближче.

Вчені з Китаю розробили 504-кубітний квантовий обчислювальний чіп, який буде доступний дослідникам усього світу через нову хмарну платформу квантових обчислень, повідомляє Live science.

Новий чіп під назвою «Xiaohong» є найбільшим на сьогодні, створеним Китаєм, і призначений для поліпшення взаємодії квантових бітів (кубітів) у квантових комп’ютерах. Вчені сподіваються, що чип допоможе розширити можливості квантових комп’ютерів, щоб ті могли вирішувати складніші завдання.

Xiaohong був розроблений вченими з Центру передового досвіду в галузі квантової інформації та квантової фізики Китайської академії наук. Китайська компанія квантових обчислень QuantumCTek, яка отримала перший чип Xiaohong, тепер, як повідомляється, працюватиме разом із China Telecom Quantum Group над інтеграцією 504-кубітного чипа в новий квантовий комп’ютер.

Планується, що ця система потім буде доступна дослідникам по всьому світу через хмарну платформу квантових обчислень, розроблену China Telecom Quantum Group.

Ван Чжень, заступник генерального директора China Telecom Quantum Group, заявив, що нова система «дасть змогу користувачам у різних галузях ефективно проводити дослідження проблем і алгоритмів, що мають практичне значення, а також прискорити застосування квантових обчислень у реальних сценаріях».

Більше публікацій за темою