Представлено потужний електрочовен, який розганяється до 85 км/год

Ексклюзивне та дуже дороге судно.

Австрійська компанія ABT, яка спеціалізується на тюнінгу автомобілів, об’єдналася з виробником човнів Marian. Підсумком співпраці став повністю електричний човен завдовжки 8 метрів із винятковою потужністю двигуна в 603 к.с. (450 кВт). Максимальна швидкість цього судна сягає 85 км/год, повідомляє New Atlas.

Човен отримав назву ABT-Marian M 800-R. У цьому проєкті компанія Marian взяла на себе основну частину роботи, надавши базову модель M 800 Spyder – прогулянковий катер з відкритим носом. Саме судно поєднує в собі придатний для далекого плавання напівпланерний корпус з повністю електричним водометним приводом, що живиться від літій-іонного акумулятора місткістю 121 кВт-год.

Порівняно зі стандартною моделлю M 800, оснащеною двигуном на 268 к.с. (200 кВт), потужність мотора тут збільшено до номінальних 335 к.с. (250 кВт). А короткочасний пік потужності досягає 603 к.с. (450 кВт) завдяки новому режиму «ABT», який вмикає всі водяні помпи та підвищує охолодження трансмісії. Це дає змогу судну розвивати максимальну швидкість у 85 км/год, що вище, ніж у стандартного човна, обмеженого 70 км/год.

ABT внесла лепту в дизайн і функціональність човна. Компанія обтягнула палубу і кабіну човна яскравою червоною шкірою і чорною алькантарою, встановила ефектні підводні вогні, а також впровадила підсвічене кермо і спеціальний 12-дюймовий багатофункціональний дисплей.

Крім цього, інженери ABT допрацювали систему охолодження двигуна, встановивши новий повітрозабірник у відсіку електроприводу, що дало змогу збільшити потужність на 268 к.с. Для завершення образу справжнього люксового судна, на борту встановлено аудіосистему Bang & Olufsen, що забезпечує високоякісне звучання під час прогулянок по воді.

M 800-R отримала запас ходу до 80 км, або приблизно 144 хвилини, у круїзному режимі. Система швидкої зарядки CCS потужністю 150 кВт заряджає акумулятор менш ніж за годину. Човен також обладнано зарядним пристроєм Juice Booster потужністю 22 кВт.

Marian побудує на своїй австрійській корабельні всього 20 екземплярів, кожен за ціною 450 000 євро без урахування ПДВ (понад 19 млн грн).

Більше публікацій за темою