Австралійські інженери розробили ультразвукову кавомашину

Якісний Колд брю тепер можна приготувати менш ніж за три хвилини.

Інженери з Університету Нового Південного Уельсу розробили ультразвукову машину для прискорення холодного заварювання мелених кавових зерен – процесу, який зазвичай займає від 12 до 24 годин, пише TechXplore.

Вчені спробували напій, і він, на їхню думку, припаде до смаку любителям холодної кави (Cold brew), які цінують її м’якість, меншу кислотність і гіркоту.

Колд брю – це спосіб приготування кави, за якого мелену каву грубого помелу настоюють у холодній воді протягом тривалого часу, зазвичай від 12 до 24 годин.

На відміну від традиційного гарячого способу заварювання, за якого каву заливають гарячою водою, холодне настоювання дає змогу отримати м’якший, менш кислий і менш гіркий кавовий концентрат. Це відбувається тому, що при холодному заварюванні з кавових зерен витягуються інші смаки й сполуки, ніж при гарячому.

Команда впровадила власну запатентовану систему передачі звуку на наявну модель кавомашини. Ця система з’єднує закріплений болтами перетворювач із кошиком для заварювання через металевий рупор, перетворюючи таким чином кошик на потужний ультразвуковий реактор.

Ультразвуковий процес прискорює вилучення олій, смаку й аромату меленої кави.

Метод можна адаптувати до наявної кавомашини. Технологія також має потенціал для використання в кафе і ресторанах, де можна буде готувати Колд брю на вимогу, без необхідності у великих установках і великих холодильних камерах.

Більше публікацій за темою