Учені запропонували запустити на Місяці роботизований поїзд, що левітує

NASA: роботизований потяг зможе перевозити на Місяці до 90 тонн вантажу на день

Фахівці NASA представили план зі створення на Місяці транспортної системи на основі роботизованих поїздів, що левітують. Проєкт отримав назву Flexible Levitation on a Track (FLOAT), що перекладається як «гнучка левітація на треку». Дослідження опубліковано на офіційному сайті космічного агентства.

FLOAT став частиною програми «Інноваційні передові концепції» NASA, призначеної для розробки різних «науково-фантастичних» рішень для освоєння космосу. На думку авторів ініціативи, FLOAT вдасться запустити на Місяці вже наступного десятиліття.

«Ми хочемо побудувати першу місячну залізничну систему, яка забезпечить надійне, автономне та ефективне транспортування корисного навантаження на Місяці», – зазначив керівник проєкту Ітан Шалер.

Згідно із задумом, FLOAT буде являти собою доріжки з тришарової плівки, над якими парять роботи з візками. Пристрої зможуть рухатися зі швидкістю близько 1,6 кілометра на годину і транспортувати до 90 тонн матеріалів на добу. Учені зазначили, що такий дизайн допоможе знизити знос техніки від контакту з жорстким місячним пилом.

Більше публікацій за темою