Лондонський стартап презентував найбільший вантажний електровелосипед у світі

Його вже використовують у кур’єрських службах, а до кінця року вантажівка з’явиться в сервісах таксі.

Лондонський стартап Cityshuttle представив ePack – першу у світі електровантажівку, в якій водієві потрібно крутити педалі. Вантажівка покликана замінити автомобілі, самокати та велосипеди для служб доставлення. Новинку вже показали в дії:

ePack оснащений 250-ватним електричним двигуном, здатним розігнати транспорт до 25 км/год. Педалі пускають в дію у тому разі, коли причіп завантажений різним товаром – так двигун легше витягує вантажівку.

Одного заряду батареї має вистачати на 60-100 км їзди, максимальна вага корисного навантаження становить 350 кг, об’єм причепа – 4000 літрів.

Вантажівка отримала шість 20-дюймових коліс і вельми скромну товщину (лише 900 мм), що дає змогу ePack кататися доріжками для велосипедів і тротуарами. У довжину вантажівка становить 5 метрів.

Cityshuttle will be at Innovation Zero - London Olympia

Корпус перших прототипів ePack виготовлений зі скловолокна. У майбутньому Cityshuttle планує перейти на перероблений пластик. У бічній частині причепа є прямокутний QLED-екран для показу реклами.

Вантажівка отримала дискові гальма, підвіску, повноцінну систему освітлення з поворотниками, як в авто, двері, що замикаються, камеру безпеки, а також сигналізацію.

Cityshuttle повідомляє, що ePack вже використовується в Лондоні в низці сервісів доставляння. У найближчі 2 місяці стартап планує поставити електровантажівки ще кільком комерційним партнерам, а до кінця цього року ePack стане частиною сервісів таксі. Компанія не продає ePack, а тільки здає їх в оренду або лізинг.

Більше публікацій за темою