SpaceX показала новий скафандр для виходу у відкритий космос

У новому спорядженні на орбіту вирушать астронавти місії Polaris Dawn.

SpaceX представила скафандр для роботи астронавтів і космічних туристів у відкритому космосі. Інформацію про новинку опубліковано на офіційному сайті компанії.

Спорядження отримало назву Extravehicular Activity Suit («костюм для позакорабельної діяльності», скорочено EVA). Скафандр заснований на костюмах, які використовують астронавти під час польотів на апараті Crew Dragon. Новинка обладнана системою управління температурою, камерою і проєкційним дисплеєм. На ньому відображається інформація про стан костюма.

Скафандри EVA планується використовувати під час майбутньої місії Polaris Dawn. На орбіту вирушить екіпаж із чотирьох осіб. Його очолить мільярдер Джаред Айзекман. Вихід у відкритий космос планується на висоті приблизно 500 км.

Запуск місії Polaris Dawn, анонсованої 2022 року, кілька разів переносили. За інформацією видання Space News, астронавти можуть вирушити в космос уже в червні. Під час польоту має бути встановлено рекорд за висотою для пілотованих місій, не рахуючи експедицій на Місяць: 1400 км.

The Extravehicular Activity (EVA) Suit

Більше публікацій за темою