В Японії випробували інтернет у 500 разів швидший за 5G

У Японії випробували 6G зі швидкістю передавання даних 100 Гбіт/с.

Консорціум провідних японських телекомунікаційних компаній досяг визначної віхи в розвитку мобільного інтернету, успішно випробувавши перший у світі пристрій з підтримкою стандарту нового покоління 6G. Про це повідомляє видання Mediasat.

Під час тестування обладнання науковцям вдалося забезпечити безпрецедентну швидкість передачі даних на рівні 100 Гбіт/с на відстані близько 100 метрів між приймачем та передавачем сигналу. За розрахунками фахівців, такої пропускної спроможності достатньо, щоб всього за одну секунду завантажити близько п’яти повнометражних фільмів у HD-якості.

Випробування проводилися як в приміщенні з використанням діапазону 100 ГГц, так і на відкритому повітрі на частоті 300 ГГц з висоти 100 метрів. Досягнуті показники майже в 500 разів перевищують середню швидкість з’єднання в мережах 5G провідного американського оператора T-Mobile.

Попри те, що 5G, запущений у 2019 році, наразі вважається найсучаснішим стандартом бездротового зв’язку з теоретичним максимумом до 10 Гбіт/с, вчені вже працюють над створенням наступного покоління 6G. Проте впровадження відповідної інфраструктури очікується лише на початку 2030-х років.

Більше публікацій за темою