LEGO анонсувала два меганабори для любителів космосу

Можна зібрати величезну ракету і галактику Чумацький Шлях. Продажі наборів стартують 18 травня.

LEGO анонсувала два нові набори конструктора. Обидва пов’язані з тематикою космосу. Перший являє собою систему космічного запуску NASA «Артеміда» (LEGO Icons NASA Artemis Space Launch System; 10341), другий – об’ємну картину нашої галактики Чумацький Шлях (LEGO Art The Milky Way Galaxy; 31212).

Набір, присвячений місячній програмі «Артеміда», призначений для дорослих фанатів конструктора. До нього входить 3601 деталь. За допомогою лего-цеглинок пропонують зібрати всю стартову систему Artemis, включно з багатоступеневою ракетою з двома твердопаливними прискорювачами та деталізованою мобільною пусковою вежею з висувними елементами.

Розміри набору з ракетою вражають: висота становить 70 см, глибина – 30 см, а довжина – 27 см. У комплекті є мінікопія капсули для екіпажу «Оріон».

Другий набір складається з 3091 деталі. У зібраному вигляді він нагадує картину з 3D-ефектом. На ній можна розглянути найвідоміші зірки, скупчення та інші красоти Чумацького Шляху, зокрема екзопланетну систему Trappist-1, розсіяне зоряне скупчення Плеяди, Крабоподібну туманність та скупчення міжзоряного газу і пилу Стовпи Творіння. Картину пропонують повісити на стіну.

У «галактичному» наборі є буклет із QR-кодом. Відсканувавши його, можна отримати інструкцію зі складання та дізнатися більше цікавих фактів про Чумацький Шлях. Для цього було записано тематичний подкаст. Розміри картини в зібраному вигляді – 40x5x65 см.

Обидва набори продаватимуться з 18 травня. За ракету доведеться віддати 260 доларів, за галактику – 200 доларів. У перекладі за курсом це 10 350 і 7 950 гривень відповідно.

Більше публікацій за темою