Китайці презентували робота, який вражає швидкістю та точністю рухів

Маловідома шеньчженьська філія корпорації Stardust Intelligence Astribot опублікувала відео, що демонструє здібності ШІ-бота під назвою S1.

Китайська компанія Astribot презентувала нового робота-гуманоїда S1, який рухається зі швидкістю до 10 м/с і може підіймати вантажі вагою до 10 кг. Його швидкості достатньо, щоб висмикнути скатертину з-під стопки келихів, не впустивши їх.

У представленому відеоролику він відкриває і розливає вино, чистить огірок, перевертає сендвіч на сковороді та навіть пише каліграфічним шрифтом. Компанія Astribot була заснована 2022 року як підрозділ Stardust Intelligence і планує випустити S1 на ринок уже цього року.

За словами Astribot, їхній гуманоїдний робот здатний виконувати рухи зі швидкістю до 10 метрів за секунду і підіймати вантажі вагою до 10 кг кожною рукою. Згідно з інформацією на сайті компанії, середній чоловік значно поступається роботу S1 за цими та іншими параметрами. Як видно з ролика, цієї швидкості достатньо, щоб висмикнути скатертину з-під стопки келихів, не впустивши їх.

Однак цей робот не тільки швидкий, а й неймовірно точний. Відео демонструє, як він виконує різноманітні завдання: відкриває та розливає вино, акуратно чистить огірок, перевертає сендвіч на сковорідці, пилотяжить і навіть пише каліграфічним шрифтом. Здатність робота точно імітувати людські рухи свідчить про його високий потенціал до навчання.

Водночас відео породжує низку запитань. Наприклад, чи має S1 нижню частину тіла. Усі гуманоїдні роботи мають якийсь спосіб пересування, але S1, схоже, є стаціонарним роботом. Також невідомо, чи буде S1 в кінцевому підсумку запущено у виробництво.

Поки що з сайту Astribot можна почерпнути таку інформацію: компанія була заснована 2022 року в Шеньчжені, розробка робота зайняла близько року, і очікується, що він з’явиться в продажу вже цього року. Сайт також повідомляє, що материнську компанію Stardust Intelligence заснував Лай Цзе, який раніше працював у Лабораторії робототехніки Tencent, Baidu і Гонконзькому політехнічному університеті.

Сайт компанії Astribot також повідомляє: «Назва Astribot походить від стародавнього латинського прислів’я «Per aspera ad astra», що означає «Через терни до зірок». Це відображає довгостроковий план компанії й тверду прихильність розробці та популяризації технологій роботів зі штучним інтелектом».

Більше публікацій за темою