Нові функції Android 14, які варто спробувати всім

Android 14 додала в операційну систему значні зміни персоналізації, продуктивності, приватності та безпеки. Портал Android Police розповів про найприємніші нововведення системи.

Персоналізація екрана блокування

Android, наслідуючи iOS, також отримала різні налаштування персоналізації для екрана блокування. А саме, можна змінити розмір, колір і стиль годинника, а також кутові шорткати.

Спалахи повідомлень

Спалахи під час сповіщень можуть бути корисні, якщо ви часто перебуваєте в галасливих місцях і пропускаєте нагадування через навколишні звуки. Функцію можна ввімкнути в налаштуваннях сповіщень, вибравши відповідні варіанти: спалах екрана, камери або обидва одночасно.

Великі шрифти

Корисна функція для тих, хто не хоче напружувати очі. Android 14 дає змогу збільшити розмір шрифтів до 200% у налаштуваннях екрана. Крім цього, Google представила нелінійний скейлінг шрифтів, щоб позбутися можливих помилок.

Запис екрана для однієї програми

Android 14 також отримала цікаву фішку, пов’язану із записом екранного відео – його можна обмежити тільки конкретним додатком. На ролику не буде видно елементи системного інтерфейсу і вхідні повідомлення. Якщо ви перемикнетеся на інший додаток під час запису, то на відео буде просто чорний екран.

Android-смартфон як вебкамера

Якщо ви володієте не дуже хорошою вебкамерою, то її можна замінити на смартфон. Але, на відміну від iOS, на Android ця функція не працює в бездротовому режимі. Потрібно під’єднати телефон до комп’ютера за допомогою кабелю і вибрати режим вебкамери в налаштуваннях USB. Після цього залишиться лише змінити активну камеру в додатку для відеодзвінків.

Обмеження доступу до медіа

Функція, про яку спільнота довго просила розробників. Android 14 дає змогу обмежувати доступ до медіафайлів з боку сторонніх додатків: вони більше не зможуть автоматично отримувати вільний доступ до всього смартфона. Користувач може обмежити їхні права специфічними фото та відеофайлами.

Більше публікацій за темою