Колишній інженер НАСА заявив, що винайшов космічний двигун, який працює без палива

Американський стартап заявив про відкриття нової сили, яку можна використовувати для космічних подорожей без палива.

Чарльз Бюлер, колишній інженер НАСА і співзасновник стартапу Exodus Propulsion Technologies, заявив, що його компанія розробила безреактивний двигун для космічних польотів. За словами розробників, пристрій генерує достатню тягу, щоб протидіяти гравітації Землі, не викидаючи при цьому маси.

Бюлер і його команда розпочали дослідження концепції безпаливного двигуна понад два десятиліття тому. Їхній силовий привід використовує асиметрію електростатичного тиску для просування вперед. Команда представила свою концепцію приводу на нещодавній конференції з альтернативної енергетики.

Електричні поля можуть створювати стійку силу і переміщати центр ваги об’єкта без витіснення частини маси, пояснює Бюлер. Використовувані матеріали складаються з безлічі типів покриттів носіїв заряду, які утримуються на діелектричній плівці.

Інженер додав, що розроблена компанією рухова система продемонструвала здатність створювати силу, еквівалентну гравітації Землі, без викиду маси через паливо. У компанії говорять про відкриття нової сили, що відрізняється від усіх відомих раніше.

«Є правила, які передбачають збереження енергії, але якщо їх дотримуватися правильно, можна генерувати сили, відмінні від усього, що людство застосовувало раніше. Саме цю силу ми використовуватимемо для приведення в рух об’єктів протягом наступних 1000 років… доки не станеться наступне», – заявив Чарльз Бюлер в інтерв’ю The Debrief.

Якщо твердження Бюлера і його команди вірні, експерименти з двигунами, безсумнівно, стануть величезним проривом. Система, що не використовує ракетне паливо, значно знизить витрати, дасть змогу здійснювати далекосяжні місії та здійснить революцію в космічних польотах.

Але це не перший випадок, коли стартапи заявляють про винахід радикально нових видів двигунів. Тож на відкриття чекає ретельна перевірка з боку скептично налаштованих учених, демонстрація ефективності пристроїв в експериментах, а ще краще у відкритому космосі. Довіру до проєкту підвищує лише історія засновника компанії: він працював у таких програмах НАСА, як, наприклад, Міжнародна космічна станція і телескоп «Габбл».

Більше публікацій за темою