Вчені навчили ШІ друкувати текст як людина

Учені Університету Аалто (Фінляндія) спільно з фахівцями Google розробили модель штучного інтелекту (ШІ), яка наслідує людину під час набору тексту. Про це повідомляють на сайті організації.

Нова модель інтелектуального набору тексту може імітувати різні типи користувачів. Вона наочно демонструє, як саме людина набирає текст на клавіатурі смартфона лівою, правою або обома руками. Модель також здатна відтворювати особливості користувача залежно від його віку або статі.

Вчені навчили ШІ друкувати текст як людина

«Набір тексту на телефоні вимагає спритності рук і зорового сприйняття: ми натискаємо кнопки, коригуємо текст, виправляємо помилки», – розповів співробітник Університету Аалто Антті Уласвірта.

За його словами, деяким людям доводиться вчитися набирати текст, іншим це дається простіше. ШІ використовує віртуальні органи, імітуючи поведінку різних користувачів.

Вчені пояснили, що нова модель дасть їм змогу краще зрозуміти, як саме люди набирають текст і з якими складнощами стикаються. Розроблений ними ШІ був навчений приблизно на мільйоні прикладів. У Google використовуватимуть напрацювання для поліпшення віртуальних клавіатур на смартфонах та інших гаджетах.

На початку квітня швейцарські вчені з’ясували, що чат-боти й генеративні моделі штучного інтелекту (ШІ) мають набагато більшу переконливість у суперечках. Під час експериментів з’ясувалося, що чат-боти переконували опонентів на 82 відсотки частіше, ніж живі люди.

Більше публікацій за темою