Представлено спеціальну сонячну модель триколісного електромобіля для ринку ОАЕ

Американський стартап Aptera Motors презентував ексклюзивну версію свого триколісного електромобіля на сонячних батареях, призначену для ринку Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ). Про це повідомляє видання Designboom.

Спеціальна модель отримала назву Aptera UAE Union Anniversary Edition та низку цікавих особливостей. Її кузов пофарбовано в золотий колір та виготовлено з вуглецевого волокна. Автомобіль обладнано дверима-крилами, системою безключового доступу.

Однак найбільш примітною рисою моделі є інноваційна технологія Solar Chill, яка використовує сонячну енергію для охолодження салону. Внаслідок цього електромобіль зможе подолати понад 600 км на одному заряді акумуляторів.

Перший виробничий кузов Aptera UAE Union Anniversary Edition буде представлений на автомобільній виставці DriftX в Абу-Дабі у квітні 2024 року. А вже у 2026 році заплановано поставити в ОАЕ партію з перших 53 одиниць цієї ексклюзивної моделі.

Ціна однієї Aptera UAE Union Anniversary Edition на ринку Еміратів складатиме $27 000. Таким чином, американський стартап планує утвердитися на перспективному близькосхідному ринку електромобілів.

Більше публікацій за темою